Det ska vara roligt att klä på sig

Barnkläder Feb 13th, 2020
img

Färgglada barnkläder med djur

 Jag startade LipFish 2006 i samband med att jag fick mina barn. Det började med några hemmasydda plagg och kramdjur på designmarknaden Street vid Hornstull i Stockholm. Eftersom jag fick så positiv respons så startade en enskild firma samt ordnade en småskalig tillverkning och gjorde en enkel hemsida. Samtidigt så fick jag kontakt med ett företag som ville sköta försäljningen på den svenska marknaden, vilket gjorde det enklare att ta beslutet att starta firman. 

LipFish är ett svenskt klädmärke som vill sprida glädje med färgglada och lekfulla för barn mellan 0 och 6 år. Att hålla en mycket hög kvalité och att produktionen sker under bra förhållanden är mycket viktigt. Jag har personligen besökt alla producenter och de jag jobbar mycket med besöker jag dessutom varje år.

Jag som startade LipFish 2004 heter Jenny Boije. Det började med några hemmasydda plagg och kramdjur på en designmarknad i Stockholm. Eftersom jag fick så positiv respons så startade en enskild firma samt ordnade en småskalig tillverkning av leksakerna och gjorde en enkel hemsida. 2005 ställde jag ut på FORMEX för första gången. Tröjorna med djur som har ben som hänger ut blev en succé.

Tanken när jag startade var att göra saker som spred glädje. För 15 år sedan var det större skillnad mellan barn- och vuxenkläder än vad det är idag. Jag har dock hållit fast vid mitt koncept under alla år. Färgglada bekväma kläder med djur som har en svans eller ben som sticker ut. Idén till att det ska finnas något att pilla med eller dra i var att det skulle vara som en snuttefilt som alltid fanns till hands och som inte kastades iväg eller tappades bort. Kvalité har hela tiden varit mycket viktigt och jag har alltid letat efter de bästa producenterna (istället för lägsta priserna). Eftersom LipFish-plaggen ofta blir favoriter ska de kunna tvättas mycket och fortfarande hålla färg och form. Att det verkligen stämmer får jag väldigt ofta höra från kunderna. Och när barnet vuxit ur plagget så kan det användas av 2-3 barn till.

Under alla dessa år har jag hållit mig till samma koncept. Färgglatt, lekfullt och någon detalj att dra i. Jag får ofta höra att kläderna är barnens absoluta favoritplagg, vilket gör mig väldigt glad. Eftersom barn växer fort och kanske vill fortsätta med sina favoriter, så tycker jag det är viktigt att hålla en viss kontinuitet. Även om det kommer några nyheter varje säsong så är det flera djur som hänger med säsong efter säsong.


Hållbart
Sortimentet består av kläder både i vanlig och ekologisk bomull. Gemensamt är dock den höga kvalitén. Plaggen håller färg och form tvätt efter tvätt och kan användas av minst 3-4 barn.
En kommentar jag ofta hör är att ” kvalitén är helt fantastisk”.

Kommentarer

19/02/2020
Nice